tag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post2402413357112299721..comments2024-03-27T09:24:25.531+01:00Comments on Moja Mała Kuchnia: tarta z wędzonym łososiem i serem camambertAniahttp://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-52800787980376667322013-12-23T07:08:59.326+01:002013-12-23T07:08:59.326+01:00Witaj, ja bym upiekła spód wcześniej i potem przed...Witaj, ja bym upiekła spód wcześniej i potem przed podaniem włożyłam resztę. Załóż sobie extra 10-15 minut na pieczenie, bo różnie to bywa. Jakby upiekła się szybciej to zostaw ją w gorącym wyłączonym piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami :-) Myslę, że nawet leipej dać tarcie chwilę odpocząć przed podaniem.<br />Pozdrawiam i zyczę smacznego!Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-11239718874337827652013-12-22T19:41:10.230+01:002013-12-22T19:41:10.230+01:00hej, planuję w drugi dzień świąt zrobić taką tartę...hej, planuję w drugi dzień świąt zrobić taką tartę na kolację. zależy mi żeby podać ją ciepłą i tu moje pytanie. jaka opcja przygotowania będzie najlepsza? mogę zrobić całą tartę kilka godzin wcześniej a potem na kilka minut wstawić do piekarnika i podgrzać? czy za bardzo się spiecze i będzie nie smaczna? druga opcja to podpiec spód kilka godzin wcześniej, a dopiero przed kolacją wyłożyć składniki, zalać i zapiec. która opcja będzie smaczniejsza? liczę na odpowiedź i pozdrawiam, pierwszy raz robię tartę na wytrawnie i nie chcę zawieść! :)heyangeihttps://www.blogger.com/profile/07976291077556173535noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-85480568796720392132013-05-16T20:13:45.992+02:002013-05-16T20:13:45.992+02:00Olu, jestem pewna, że by Ci smakowała :-)Olu, jestem pewna, że by Ci smakowała :-)Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-82785560297509397562013-05-14T20:42:20.077+02:002013-05-14T20:42:20.077+02:00ROBIŁAM PODOBNĄ TARTĘ Z ŁOSOSIEM Z PRZEPISÓW KUCHN...ROBIŁAM PODOBNĄ TARTĘ Z ŁOSOSIEM Z PRZEPISÓW KUCHNI LIDLA,WYSZŁA PYSZNA ALE Z SEREM CAMEMBERT mniam,mniam...Olanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-28299312595402318502013-02-08T23:29:35.468+01:002013-02-08T23:29:35.468+01:00Jak pokazalam to mojemu chlopakowi - nie bylo juz ...Jak pokazalam to mojemu chlopakowi - nie bylo juz odwrotu. Zostalam poinformowana ze MUSIMY to zrobic w weekend :DSeanaithhttps://www.blogger.com/profile/00763896589448011758noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-78273277703190826072012-12-29T11:48:29.087+01:002012-12-29T11:48:29.087+01:00Bardzo się cieszę że tarta smakowała :-)
Pozdrawia...Bardzo się cieszę że tarta smakowała :-)<br />PozdrawiamAniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-4857313642413920812012-12-29T08:06:08.288+01:002012-12-29T08:06:08.288+01:00Zrobiłam Twoją tartę na świąteczną imprezę. Znajom...Zrobiłam Twoją tartę na świąteczną imprezę. Znajomi byli zachwyceni i pytali czy mam drugą blachę :) Dziękuję za pomysl i polecam wszystkim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-61700131479598756932012-08-30T22:43:20.306+02:002012-08-30T22:43:20.306+02:00Ale ta twoja tarta wygląda apetycznie. I popieram,...Ale ta twoja tarta wygląda apetycznie. I popieram, dodanie małej ilości smalcu do ciasta poprawia jego kruchość. Też tak robię:-)gotowaniomaniahttp://www.gotowaniomania.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-44227146322851962322012-08-30T21:06:07.698+02:002012-08-30T21:06:07.698+02:00Robiłam tartę wg Pascala na cieście francuskim z ł...Robiłam tartę wg Pascala na cieście francuskim z łososiem i mozzarellą, była pyszna, spróbuję teraz z Twojego przepisu, do tego lampka wina, zapowiada się prawdziwa uczta:)Anianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-77383039887011599842012-08-28T21:25:41.947+02:002012-08-28T21:25:41.947+02:00Kass, masz świętą rację. Bardzo często mieszam mas...Kass, masz świętą rację. Bardzo często mieszam masło ze smalcem do ciasta kruchego i daję bardzo mało zimnej wody. Aż rozpływa się w ustach!Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-90513525738366764572012-08-28T21:07:37.295+02:002012-08-28T21:07:37.295+02:00Aniu ta kruchość ciasta sprawił napewno smalec, za...Aniu ta kruchość ciasta sprawił napewno smalec, zauważyłam że jego dodatek jest świetnym sposobem na wspaniale kruche ciasto i to nie tylko wytrawne, tarta wygląda wspaniale...a do tego jeszcze to wino...mmmm po prostu pycha!kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-45153640755209030522012-08-28T17:35:58.427+02:002012-08-28T17:35:58.427+02:00Twoj opis jest tak zachecajacy,ze chyba polece po ...Twoj opis jest tak zachecajacy,ze chyba polece po to wino i jutro zrobie tarte:)Madleinehttps://www.blogger.com/profile/00278834099324796884noreply@blogger.com