tag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post391897035196506107..comments2024-03-27T09:24:25.531+01:00Comments on Moja Mała Kuchnia: Weekendowa Piekarnia # 48 francuski chleb wiejskiAniahttp://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-28851283146284820372009-10-26T05:57:13.598+01:002009-10-26T05:57:13.598+01:00Chlebek wygląda pysznie, a te dziury dodają mu uro...Chlebek wygląda pysznie, a te dziury dodają mu uroku:) Mój tez pękł na samej górze i nie bardzo wiem dlaczego;)atinahttps://www.blogger.com/profile/11091529285403817496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-29072567359846176742009-10-24T19:34:05.067+02:002009-10-24T19:34:05.067+02:00A wiesz Reve - masz racje - trochę jak krajobraz k...A wiesz Reve - masz racje - trochę jak krajobraz księżycowy z wielkimi kraterami!Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-89360892608892420092009-10-23T20:09:18.427+02:002009-10-23T20:09:18.427+02:00jak dla mnie widok jest fantastyczny...strasznie m...jak dla mnie widok jest fantastyczny...strasznie mi się podoba...pozdrawiamreve82https://www.blogger.com/profile/14516514422308688410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-90265192698532529712009-10-23T13:42:28.587+02:002009-10-23T13:42:28.587+02:00elKomenda - u mnie do tej pory rosly dobrze, ostat...elKomenda - u mnie do tej pory rosly dobrze, ostatnie 2 tygodnie cos sie zakwas zbuntowal - moze centralne ogrzewanie mu nie sluzy.<br />Mafilko - ciekawa jestem jak Ci sie udal, mam nadzieje, ze lepiej wyrosl niz moj.<br />Margot - ja rowniez takie dziury widze po raz pierwszy - i mam nadzieje ze nie szybko znow zobacze. Najwazniejsze ze smakuje dobrze.<br />Majano - nie wiem czy takie sliczne, jak sie im z bliska przyjrzec, a zwlaszcza jak chce dzemem posmarowac - wszystko przez nie ucieka...<br />Agato - moze rzezcywiscie bio niekorzystne ;-)Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-29875053600929029902009-10-23T10:11:49.400+02:002009-10-23T10:11:49.400+02:00Kurczę, mi też coś szwankuje z zakwasowcami!
Może ...Kurczę, mi też coś szwankuje z zakwasowcami!<br />Może to pogoda??<br /><br />A chlebek i tak śliczny!<br /><br />:)Agatahttps://www.blogger.com/profile/01782244759011391523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-67711113307323688612009-10-23T09:50:38.246+02:002009-10-23T09:50:38.246+02:00Aniu, wspaniały chlebek ! Alez ma śliczne dziurki ...Aniu, wspaniały chlebek ! Alez ma śliczne dziurki :))Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-87660824808409025492009-10-23T08:01:33.397+02:002009-10-23T08:01:33.397+02:00Aniu on jest bardzo oryginalny w wygładzie
Takie...Aniu on jest bardzo oryginalny w wygładzie <br />Takie dziury to widzę pierwszy raz<br />Myślę , dlaczego się tak zachował i nie bardzo wiem <br />Może zakwasy nie bardzo lubią zmian w pogodziemargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-6740061404900116382009-10-22T21:40:31.453+02:002009-10-22T21:40:31.453+02:00Cos zakwasy chimeryczne są ostatnio... Robie ten c...Cos zakwasy chimeryczne są ostatnio... Robie ten chleb dziś od godziny 13, jest 22 i końca nie widać... A chciałabym pójść spać ;)Mafilkahttps://www.blogger.com/profile/15479548694566270351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-77107715749160259242009-10-22T21:28:15.273+02:002009-10-22T21:28:15.273+02:00Hmmm, wiesz my od pewnego czasu (dwa, trzy miesiac...Hmmm, wiesz my od pewnego czasu (dwa, trzy miesiace) mam podobny problem z chlebami na zakwasie. Przestały rosnąć. Trzymam je o godzine dwie dłużej w każdej fazie wyrastania, a i tak niewiele to pomaga. Probowalem juz intensywnego odswiezania zakwasu, odtwarzania zakwasu z drugiego (zytni wyglada lepiej niz pszennny), ale wciaz bez sukcesu. Dzis probuje upiec Pain au Levain i widze ze bedzie znow ta sama historia. W przyszlym tygodniu robie zakwas od zera, moze to pomoze, kiedys w koncu rosły jak nalezy... Pozdrawiam;)elKomendahttps://www.blogger.com/profile/01732227647920847189noreply@blogger.com