tag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post6319204896822322228..comments2024-03-27T09:24:25.531+01:00Comments on Moja Mała Kuchnia: Mince PiesAniahttp://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-41136963383938186542012-10-29T18:51:36.029+01:002012-10-29T18:51:36.029+01:00Edyciu, wersji tego nadzienia jest wiele, ja robię...Edyciu, wersji tego nadzienia jest wiele, ja robię takie najbardziej klasyczne, ale bardzo często dodaje się na przykład suszoną żurawinę, ja dodałam też w tym roku garść posiekanych suszonych moreli. Masz tu pole dla swojej kreatywności i dodania tego co lubisz. Pozdrawiam :-)Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-13857433670719820562012-10-29T16:50:38.901+01:002012-10-29T16:50:38.901+01:00super dzięki za odpowiedz, bo bardzo mnie nurtował...super dzięki za odpowiedz, bo bardzo mnie nurtowała a jeszcze mam pytanie czym można zastąpić porzeczki zamiast rodzynek ?edycia85noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-19795733339510986932012-10-29T14:50:50.448+01:002012-10-29T14:50:50.448+01:00Edyciu, dzięki za ciepłe słowa :-)
Nadziewkę "...Edyciu, dzięki za ciepłe słowa :-)<br />Nadziewkę "mince meat" jak tylko wyciągnę z piekarnika i dodam pozostałą brandy (trzeba wymieszać) - wkładam gorące do czystych słoików i zamykam od razu. Powinny się dobrze zamknąć. Potem odkładam do spiżarki i czekam na Święta :-)Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-24306614586941785402012-10-29T11:38:27.051+01:002012-10-29T11:38:27.051+01:00przekladamy do sloja i co dalej zamykamy go szczel...przekladamy do sloja i co dalej zamykamy go szczelnie i odstawiamy czy co dalej sie dzieje ?:)<br />dziekuje za porade.<br />P.S. Kocham ta strone !!!edycia85noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-30394024706662801302011-12-20T22:51:11.244+01:002011-12-20T22:51:11.244+01:00Wiki - można, ale wtedy wyjdzie zupełnie co innego...Wiki - można, ale wtedy wyjdzie zupełnie co innego :-) W Anglii nazywa się je jam tarts, znajdziesz wpis z nimi u mnie na blogu.Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-53663836517125590622011-12-20T22:10:36.939+01:002011-12-20T22:10:36.939+01:00czy można zastąpić to mince meat marmoladą albo dż...czy można zastąpić to mince meat marmoladą albo dżemem ?wiki-kama-55https://www.blogger.com/profile/09886366706536217714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-38704487101337446312010-06-28T18:50:57.555+02:002010-06-28T18:50:57.555+02:00Anonimie - z łojem w Polsce jest problem, ja przyw...Anonimie - z łojem w Polsce jest problem, ja przywożę sobie granulowany z UK, ale myślę, że można by go zastąpić na przykład klarowanym masłem. <br />Pozdrawiam,Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-26393026417983571582010-06-28T11:36:23.182+02:002010-06-28T11:36:23.182+02:00a w Polsce gdzie kupić łój albo czym go zastąpić?a w Polsce gdzie kupić łój albo czym go zastąpić?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-85382530782514144582009-12-19T10:25:15.161+01:002009-12-19T10:25:15.161+01:00Anonimie - w pełni Cie rozumiem, gdybym ja miała t...Anonimie - w pełni Cie rozumiem, gdybym ja miała tyle upiec pewnie też nie mogłabym na nie patrzeć! ;-)Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-5345606140487204612009-12-18T21:20:22.587+01:002009-12-18T21:20:22.587+01:00a ja mam serdecznie dosc mince pies, snia mi sie p...a ja mam serdecznie dosc mince pies, snia mi sie po nocach, pracuje w piekarni w uk i w przeciagu ostatniego miesiaca nic innego nie robie tylko mince spices, wlasnie dzisiaj zakonczylem ich robienie (okolo 9tys) tak wiec mam ich dosc na ten rokAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-33047366147490533802009-12-15T20:39:52.802+01:002009-12-15T20:39:52.802+01:00Komarko - życzę w takim razie udanych wypieków!Komarko - życzę w takim razie udanych wypieków!Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-38282811271221082222009-12-15T13:09:46.851+01:002009-12-15T13:09:46.851+01:00Śliczne są te babeczki. I na pewno pyszne do tego....Śliczne są te babeczki. I na pewno pyszne do tego. Kiedyś sama pokuszę się o zrobienie :) Pozdrawiam.Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-9121820411111403922009-12-13T12:06:45.213+01:002009-12-13T12:06:45.213+01:00Lo - wiesz - ten łój kupiłam w Anglii w postaci bi...Lo - wiesz - ten łój kupiłam w Anglii w postaci białych granulek, bez zapachu i bez smaku jak przypuszczam - więc nie mam oporów :-))Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-77936323378450687952009-12-12T18:23:00.260+01:002009-12-12T18:23:00.260+01:00Bardzo lubię mince pies, tylko łój zastępuję masłe...Bardzo lubię mince pies, tylko łój zastępuję masłem. Pewnie gdybym nie wiedziała, że jest tam łój, to zjadłabym, a tak... Twoje ślicznie wyglądają.lohttps://www.blogger.com/profile/08823820141318694474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-91714627810970740822009-12-11T10:28:53.548+01:002009-12-11T10:28:53.548+01:00Cudawianki - piecz! Nie pożałujesz!
Majanko -i szy...Cudawianki - piecz! Nie pożałujesz!<br />Majanko -i szybko znikają...<br />Polko - oczywiście to rzecz gustu - największym ich wielbicielem u nas jest mój mąż, ale ja też się na kilka załapuję - zwłaszcza z masełkiem z brandy smakują rewelacyjnie!<br />Rain.drop - życzę udanych wypieków<br />Kass - wiesz tego tłuszczu w ogóle nie czuć - tak jak smalec jest w smaku neutralny. Ale coś trzeba dodać, bez tłuszczu to nie będzie to samo.Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-48366726435276892602009-12-11T10:23:14.236+01:002009-12-11T10:23:14.236+01:00Podobają mi sie, ciekawa jestem jak smakuje to sło...Podobają mi sie, ciekawa jestem jak smakuje to słodkie wnętrze na łoju? :)))<br />Ale mam ochotę upiec...może ze słonina...nie wiem...pozdrawiam.kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-61663435762026675592009-12-11T10:17:55.723+01:002009-12-11T10:17:55.723+01:00Ogromnie mi się podobają te mince pies, zapisuję s...Ogromnie mi się podobają te mince pies, zapisuję sobie do wypróbowania. :)Pozdrawiam :)rain.drophttps://www.blogger.com/profile/03876618250491967168noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-74379505301495845962009-12-11T10:16:30.158+01:002009-12-11T10:16:30.158+01:00This comment has been removed by the author.rain.drophttps://www.blogger.com/profile/03876618250491967168noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-40381523659243267742009-12-11T10:14:20.824+01:002009-12-11T10:14:20.824+01:00A ja na przekor ich nie lubie :))))
I nic z tym si...A ja na przekor ich nie lubie :))))<br />I nic z tym sie nie da zrobic. Probowalam smakowalam i nic :)<br /><br />Buzia :*Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-78948394488631984072009-12-11T08:42:42.603+01:002009-12-11T08:42:42.603+01:00Jakie one cudne i takie bogate, mniam!:))Jakie one cudne i takie bogate, mniam!:))Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-2025432471662949912009-12-10T20:56:18.136+01:002009-12-10T20:56:18.136+01:00a ja koniecznie musze nadrobic zaleglosci i w konc...a ja koniecznie musze nadrobic zaleglosci i w koncu upiec te babeczki. wygladaja cudnie :-)cudawiankihttps://www.blogger.com/profile/13405885840994574446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-54194761458225092442009-12-10T20:34:25.824+01:002009-12-10T20:34:25.824+01:00Margot - ja widziałam świeże żurawiny parę dni tem...Margot - ja widziałam świeże żurawiny parę dni temu u nas na targu - powinny więc być jeszcze dostępne.<br />An-na - wiesz - przypuszczam, że prędzej słoninką - myślę, że dłużej można przechowywaćAniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-40224926214420436962009-12-10T20:02:31.372+01:002009-12-10T20:02:31.372+01:00Bardzo mi się podobają, ale ten łój da się czymś z...Bardzo mi się podobają, ale ten łój da się czymś zastąpić? Masło może?An-nahttps://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3505527226039085719.post-8116887098115636872009-12-10T19:06:34.609+01:002009-12-10T19:06:34.609+01:00śliczne , zazdroszczę , bo ja chce zrobić z przep...śliczne , zazdroszczę , bo ja chce zrobić z przepisu Tatter , a nie mogę nigdzie kupić świeżych żurawinmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.com