Kiedyś już umieściłam na blogu
przepis na to ciasto. Postanowiłam do niego wrócić i upiec tym razem z rabarbarem. Robi się błyskawicznie, smakuje trochę jak babka piaskowa - pyszne na piknik czy po prostu na popołudniowy deser. Ja wczoraj pichciłam od rana bułki i chleb, więc by nie dokładać sobie jeszcze więcej pracy - zdecydowałam się na szybki rabarbarowiec.
Do podstawowego przepisu dodałam pół kilo rabarbaru, który obrałam pokroiłam na małe kawałki i wcześniej podpiekłam na blasze w 200 C przez 10 minut. W ten sposób rabarbar nie wypuścił mnóstwa wody podczas pieczenia już w cieście.
Na koniec posypałam cukrem pudrem.
Pyszne ciasto :) Szkoda ze sezon na rabarbar nie trwa dłuzej :)
ReplyDeleteWygląda fantastycznie! :)) Ja także lubię wypieki z rabarbarem :)
ReplyDeletePiękny ten rabarbarowiec :). Robiłam ostatnio (i powtórkę piekła wczoraj Mama :)) podobne ciasto, tyle że nie rozpuszczałam masła. Pycha :)!
ReplyDelete