Tyle osób ostatnio kusiło na blogach pysznymi faszerowanymi jajkami, że nie mogłam się oprzeć i też przygotowałam je dzisiaj. W końcu okres Wielkanocny kojarzy się nieodłącznie właśnie z jajkiem! Ogromnym plusem faszerowanych jajek jest szybkość przygotowania i ogromne możliwości kreatywne, jakie ze sobą niosą. Ja dziś dodałam do pasty anchovis i kapary i wyszły pysznie!
Jajka faszerowane anchovis i kaparami
4 jajka ugotowane na twardo
1-2 łyżki majonezu
4 fileciki anchovis (małe)
2 łyżeczki kaparów (osączonych z zalewy) + kilka do ozdoby
pieprz
Jajka przecinamy na połówki, żółtka wrzucamy do blendera i dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy na gładką masę i nakładamy ponownie do jajek. Dekorujemy pozostałymi kaparami. Gotowe!
Proste i efektowne. I na pewno smaczne :) Pozdrawiam!
ReplyDeleteAle piękne!
ReplyDeleteZjadłabym :)
Piękne, ach już nie mogę się doczekać tych wszystkich jajeczek:))
ReplyDeletePiękne jajeczka!:)
ReplyDeleteojojoj! mój ulubiony zestaw. biorę dwa!
ReplyDelete