24 March 2014
Pasta serowa z dodatkiem pomidorów suszonych na słońcu
Wiosna zawitała już na dobre, również i u nas w domu zrobiło się wiosennie. Od razu przyszła mi ochota na coś lekkiego i aromatycznego na śniadanie, stąd pomysł na pastę z białego twarogu. Do tego chleb mojego wypieku z mąką z pełnego przemiału - jednym słowem - samo zdrowie :-) Jak dla mnie koniecznie z listkami świeżej bazylii.
Pasta serowa z pomidorami suszonymi na słońcu
250 g białego sera chudego
3-4 łyżki śmietany 18 %
5-6 sporych pomidorów suszonych na słońcu (ze słoiczka z oliwą)
listki świeżej bazylii
Najpierw zmiksowałam w blenderze pomidory, potem dodałam biały ser i stopniowo dodawałam śmietanę by uzyskać właściwą konsystencję.W razie potrzeby doprawić solą/pieprzem - wedle gustu. Gotową pastę przechowujemy w lodówce. Podajemy najlepiej z listkami świeżej bazylii
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ależ musi pysznie smakować!:)
ReplyDeleteMajanko, rzeczywiście się udała :-)
Deletepyszna :) muszę koniecznie zrobić!
ReplyDeleteŁucjo, nam bardzo smakowała, zwłaszcza z listkami bazylii :-)
Delete