kuchnia włoska

Focaccia z oliwkami i rozmarynem






Focaccia z rozmarynem
Sałatka Caprese


Melon z szynką parmeńską





Małże w białym winie

Grillowane cukinie








Ribollita - tradycyjna toskańska zupa







Zapiekanka makaronowa z dynią, szynka i brokułami

Domowe tagliatelle
Makaron ze świeżymi pomidorami i bazylią








Makaron z tuńczykiem

Spaghetti Bolognese
Makaron ze szpinakiem w sosie serowym







Spaghetti alla carbonara



Penne w sosie z orzechów włoskich







Spaghetti w sosie pomidorowym z boczkiem

Spaghetti olio e Parmiggiano

Spaghetti alla Norma
Makaron z bakłażanem i pomidorami







Penne w sosie z gorgonzoli z dodatkiem orzechów







 Makaron z pesto z cavalo nero






Pesto z liści czosnku niedźwiedziego


Penne z ricottą, cukinią i bazylią
Maccheroni paccheri con cavalo nero







Tagliatelle z pieczona papryką i bakłażanem
Linguine z łososiem







Rigatoni w sosie serowym







Tagliatelle z cukinią w sosie śmietankowym
Makaron z sosie Puttanesca







Tagliatelle z kurczakiem w estragonowym sosie


Risotto z grzybami








Risotto ze szparagami



Risotto z dynią







Risotto z zielonym groszkiem


Risotto z cukinią


Risotto orkiszowe z karczochami


Pizza z salami, karczochami i kaparami



Nóżki z kurczaka pieczone z brzoskwinią i imbirem







Fenkuł pod beszamelem


Tiramisu










Waniliowa panna cotta z truskawkami
Panna Cotta








Panna Cotta z rabarbarem
Brutti ma buoni

1 comment:

  1. wszystko co chcesz wiedzieć na temat makaronów, a boisz się zapytać :)

    ReplyDelete