1 April 2010

jajka faszerowane anchovis i kaparami


Tyle osób ostatnio kusiło na blogach pysznymi faszerowanymi jajkami, że nie mogłam się oprzeć i też przygotowałam je dzisiaj. W końcu okres Wielkanocny kojarzy się nieodłącznie właśnie z jajkiem! Ogromnym plusem faszerowanych jajek jest szybkość przygotowania i ogromne możliwości kreatywne, jakie ze sobą niosą. Ja dziś dodałam do pasty anchovis i kapary i wyszły pysznie!

Jajka faszerowane anchovis i kaparami

4 jajka ugotowane na twardo
1-2 łyżki majonezu
4 fileciki anchovis (małe)
2 łyżeczki kaparów (osączonych z zalewy) + kilka do ozdoby
pieprz

Jajka przecinamy na połówki, żółtka wrzucamy do blendera i dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy na gładką masę i nakładamy ponownie do jajek. Dekorujemy pozostałymi kaparami. Gotowe!


Kuchnia Wielkanocna 2010

Wielkanocne gotowanie




5 comments:

  1. Proste i efektowne. I na pewno smaczne :) Pozdrawiam!

    ReplyDelete
  2. Ale piękne!
    Zjadłabym :)

    ReplyDelete
  3. Piękne, ach już nie mogę się doczekać tych wszystkich jajeczek:))

    ReplyDelete
  4. ojojoj! mój ulubiony zestaw. biorę dwa!

    ReplyDelete