3 May 2009
bułeczki z mozarellą i bazylią
Oto moja propozycja w ramach zabawy "Majowe Śniadanie".
Postanowiłam zrobić dziś typowo wiosenne śniadanie na trawie czyli na działce. Szybka inspekcja lodówki i okazało się, że mam jeszcze mozarellę, którą kupiłam w zeszłym tygodniu i o niej zapomniałam. Uwielbiam włoskie klimaty, więc proponuję klasyczne połączenie - mozarelli i bazylii. Nie ma jeszcze gruntowych pomidorów, które tak cudownie pachną, więc dodałam rzodkiewkę. Jest chrupiąca i w tej kombinacji to jej największy walor.
Upiekłam małe pszenne drożdżowe bułeczki (te same co wczoraj) i zrobiłam smakowite kanapeczki.
Bułeczki z mozarellą i bazylią
2 małe bułeczki drożdżowe
kilka listków bazylii
4 plasterki mozarelli
parę plasterków rzodkiewki
kilka kropel oliwy extra vergine
kilka kropel balsamico (jak kto lubi)
sól/pieprz
Smacznego!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
swietnie wygladaja!!! :)))
ReplyDelete