16 March 2009
banany zapiekane z szynką i serem
Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł na zakąskę - zwłaszcza w chłodne wieczory! Przede wszystkim robi się bardzo szybko i smakuje wyjątkowo!
Banany zapiekane z szynką i serem
3 banany
3 duże plastry szynki
garść startego sera żółtego
1 łyżka masła
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
Banany obieramy. Blachę lub formę smarujemy masłem. Każdy banan owijamy plasterkiem szynki i układamy w naczyniu/na blachę. Posypujemy serem i orzechami. Zapiekamy ok. 20 minut w 190 C. Podajemy prosto z piekarnika, gorące!
Banany gotowe do zapiekania
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Szczerze mówiąc, nie wygląda to zbytnio apetycznie.
ReplyDeleteAlbercie - za to smakują świetnie :)
DeletePozdrawiam
Wygląda bardzo smakowiecie ale pewnie ma to sporo kalorii.
ReplyDeleteOj tam, w zimie można poszaleć :-)
Delete