14 March 2009
sałatka z ananasa (na ciepło)
Sałatka może nietypowa, niemniej jednak świetnie komponuje się z wołowiną po królewsku. Ma charakterystyczny słodko-kwaśny smak. To chyba był mój pierwszy kontakt ze smakami rodem z dalekiego wschodu.
Sałatka z ananasa (na ciepło)
1 puszka ananasa
1 mała cebulka
1 łyżka oleju
szczypta ostrej papryki
1/2 łyżeczki cynamonu (mielonego)
Cebulę kroimy w cieniutkie półplasterki. Do rozgrzanego rondelka wlewamy olej, dodajemy cebulkę i paprykę, lekko podsmażamy. Następnie dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę wraz z sokiem i cynamon. Dusimy ok. 10 minut. Podajemy gorące!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
bardzo ciekawy przepis, koniecznie muszę wypróbować Uwielbiam takie oryginalne zestawienia
ReplyDelete